Waar is een portofoon handig voor?

Waarschijnlijk weet je wel wat een walkie talkie is. Veel mensen denken dat dit kinderspeelgoed is waarmee ze in de buurt spelen en met elkaar kunnen communiceren. Hier is overigens niks aan gelogen. Echter zijn er ook ‘volwassen’ walkie talkies, genaamd ‘portofoons’. Een portofoon wordt vaak gebruikt bij bedrijven om te kunnen communiceren. Nu denk je waarschijnlijk: dit kan ook prima met een telefoon toch? Dat is echter net even wat anders. Een portofoon maakt communiceren in bepaalde situaties namelijk veel eenvoudiger en daarbij kun je een boodschap overbrengen naar meerdere personen tegelijkertijd! Benieuwd wat een portofoon nog meer kan? Je leest het hieronder!

Voor allerlei handige doeleinden

Een portofoon is een communicatiemiddel wat veel gebruikt word in het bedrijfsleven. Het is namelijk erg eenvoudig om een boodschap snel en duidelijk over te brengen naar meerdere collega’s, in een fabriek kan dit bijvoorbeeld erg handig zijn. Daarnaast wordt dit ook gebruikt om alarm te slaan in noodsituaties, hierdoor kan een meldkamer direct ingrijpen. Steeds meer ondernemingen kiezen er daarom voor om de communicatie onderling te laten verlopen via portofoons. Er zijn echter heel veel soorten en daarom is het soms moeilijk voor een bedrijf om de juiste te kiezen. Goede voorlichting en het doel waarom je een portofoon gebruikt is daarom ontzettend belangrijk.

Maak communiceren een stuk eenvoudiger!

Er zijn vergunningsvrije en niet vergunningsvrije portofoons. Het is belangrijk dat je het verschil hier tussen weet, zodat je wel de juiste portofoon aanschaft. Daarbij zit er ook verschil in het bereik, het is daarom goed om vooraf een bereikheidstest te doen, zodat je weet of de portofoons geschikt zijn om te communiceren in het gebied dat jullie als bedrijf voor ogen hebben! Je weet dan in ieder geval zeker dat communiceren een stuk eenvoudiger word!