Mama hack: een elektrische moederfiets

Als ouder van jonge kinderen is het zo nu en dan stressen om alle hectiek van het dagelijks leven in goede banen te leiden. Hoe fijn zou het dan ook zijn als je een betrouwbare stalen ros had, met genoeg ruimte voor jezelf, je kids en je boodschappen, waar je altijd op kan rekenen? Stel je nu eens voor dat deze elektrische mamafiets ook nog eens is voorzien van trapondersteuning. Dan scheur jij fluitend je collega fietsers op het fietspad voorbij en ben je nooit meer uitgeput na die enorme brug over het kanaal!

De mama ebike

Het werkpaard van de moderne mama met trapondersteuning, ofwel de mama ebike, is te herkennen aan het lage frame en het brede stuur. Kenmerkend is ook dat het frame lichtgewicht is, want zeg nou zelf je kinderen en je boodschappen zijn al zwaar genoeg toch? Zowel achter- als voorop de ebike kan een kinderzitje bevestigd worden waardoor deze zeker geschikt is voor ouders met jonge kinderen. Om de veiligheid te garanderen is de mama ebike uitgerust met een stevige tweepoot standaard en stuurblokkering, waardoor het omklappen van het stuur geen probleem meer is. Je bent dagelijks onderweg met je meest waardevolle bezit wat maakt dat veiligheid en betrouwbaarheid natuurlijk het belangrijkste is!

Safety first

In het kader van de veiligheid is het natuurlijk belangrijk dat jij je ogen op de weg kunt houden, om je veilig een weg te kunnen banen door het verkeer. Daarom is een mama ebike uitgerust met een groter bedieningspaneel, die je met een hand kan bedienen. Om het wat makkelijker te maken, en om je ogen zoveel mogelijk op de weg te kunnen houden is de ebike voorzien van een duidelijk leesbaar display.

De accu

De mama ebike is uitgerust met elektrische trapondersteuning, aangedreven door een accu-pack die de elektromotor voorziet van stroom. Met behulp van het bedieningspaneel kan de intensiteit van de trapondersteuning met slechts één druk op de knop geactiveerd, uitgeschakeld of bijgesteld worden. Het uithoudingsvermogen van de accu verschilt natuurlijk per fiets. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat factoren zoals bandenspanning, belading en het wegdek een sterke rol spelen bij het uithoudingsvermogen. Maar geen zorgen, een accu laadt relatief snel op. De gemiddelde oplaadtijd is 5 uur, waardoor je na een ochtendje opladen alweer kan rekenen op je stalen ros!

Kortom de mama ebike maakt het leven van ouders van jonge kinderen nét even iets makkelijker. Zeg nou zelf, iedereen kan zo nu en dan wel een steuntje in de rug gebruiken?