Wat is asafoetida?

Misschien heeft u er ooit wel is van gehoord, misschien ook wel niet. Asafoetida is een geel, gedroogd sap dat uit de wortels komt van stelen van een grote kruidachtige plant uit de familie van de schermbloemen. Het wordt veelal gebruikt in de keukens van het Midden Oosten. Het stinkt in eerste instantie behoorlijk maar als u het verhit, verdwijnt deze geur weer. Asafoetida smaakt vooral naar ui of knoflook.

Waarvoor te gebruiken?

Asafoetida wordt veelal gebruikt als smaakversterker, dat is het ook eigenlijk wel. Deze smaakversterker wordt vooral gebruikt in curries en stoofgerechten. Gebruik altijd maar een klein snufje per gerecht dat je maakt en bak het daarnaast altijd mee om zoals de hierboven genoemde stank die het met zich meebrengt te laten verdwijnen. Het wordt in poedervorm of in blokjes verkocht, dit ligt eraan waar u het koopt.

Overige tips

Nu weet u wat Asafoetida is en waarvoor het te gebruiken is. Bij de Kruidenbaron verkopen wij dit als u na het lezen van dit artikel interesse heeft en misschien eens een keer wilt experimenteren met deze smaakversterker. Wij geven u graag nog wat extra tips mee. En dat is dat asafoetida peulvruchten en groenten beter verteerbaar maakt, of met andere woorden: het helpt tegen winderigheid. Als u hier dus veel last van heeft probeer dit vooral eens om te zien of het werkt, misschien is dit wel dé oplossing.