Veilig en goed voorbereid op vakantie

Wanneer je veilig met de auto op reis wilt gaan is het aan te raden om de autorit van te voren goed voor te bereiden. Zo moet je ervoor zorgen dat de auto er klaar voor is en dat je beschikt over alle benodigde materialen en papieren.

Verplicht mee in de auto

Voordat je op vakantie gaat is het aan te raden om te kijken naar welke producten er verplicht mee moeten in de auto. Dit staat namelijk in de wetgeving van verschillende vakantielanden. Zo is het bijvoorbeeld in Nederland verplicht om altijd een EHBO-doos en een gevarendriehoek bij je te hebben. Zo is het in Frankrijk verplicht om een alcoholtest bij je te hebben en in Spanje dien je een reservewiel verplicht bij je te hebben.

Hierom is het aan te raden om goed onderzoek te doen wanneer je op vakantie gaat. Op de website van de ANWB vindt je hier veel meer informatie voor.

BHV of EHBO cursus

Wanneer je voorbereid en veilig op vakantie wilt gaan, is het aan te raden om van te voren een EHBO- of een BHV training te volgen. Mocht er een ongeluk gebeuren dan zal je na het volgen van de cursus, hoe je moet handelen in deze situatie.

Zo ga je ervoor zorgen dat eventuele slachtoffers zo goed mogelijk te verzorgen tot dat de hulpdiensten aanwezig zullen zijn. Hiernaast weet je ook wanneer je de BHV cursus hebt gevolgd, hoe je moet omgaan met een brandblusser. Stel voor dat de auto in brand gaat naar bijvoorbeeld na een ongeluk, dan kan een BHV cursus en een brandblusser een uitkomst bieden.