Steranijs

Steranijs heeft een sterke anijsgeur zoals de naam doet vermoeden. De vruchten van steranijs worden gebruikt in hun geheel, of gemalen als specerij. Steranijs heeft een kruidige smaak die uit de schil komt. Steranijs is een boom of struik die voornamelijk groeit in Azië. De boom is waarschijnlijk afkomstig uit Zuid-China en Vietnam maar wordt tegenwoordig ook in allerlei andere landen gekweekt zoals in Cambodja, Laos, Japan en op de Filipijnen. Sinds de 17e eeuw wordt steranijs als voedsel gebruikt in Europa.

Recepten met steranijs

Steranijs kan je combineren met allerlei verschillende soorten maaltijden of producten. Hierbij enkele voorbeelden.
• Bramenjam met steranijs
• Appelbeignets met steranijs
• Varkensfilet met steranijs
• Zeewolfroulade met steranijs
• Vijgenjam met vanille en steranijs
• Creme brulee met steranijs
• Gestoofd varkensvlees met steranijs
• Verse anijsthee (mix met zwarte thee)

Steranijs wondermiddel

Steranijs wordt gebruikt om verschillende soorten problemen tegen te gaan. Steranijs wordt onder andere gebruikt als middel tegen verkoudheid aangezien het gezien wordt als sterk antibacterieel middel.

Steranijs werkt dus goed tegen virussen maar is ook een middel tegen bacteriën en schimmelziekten. Het blijkt namelijk dat het 67 bacteriën bestrijdt die niet met geneesmiddelen bestreden kunnen worden. Als u last heeft van buikpijn dan is steranijs ook een prachtig middel. Het bevordert namelijk de spijsvertering en werkt tegen kolieken flatulentie. Belangrijke factor is de olie van steranijs niet teveel gebruikt mag worden omdat het de hersenfuncties kan beschadigen. De olie van steranijs is niet geschikt voor zwangere vrouwen, dit is wel iets om rekening mee te houden. Tijdens de borstvoeding kan het juist weer helpen, het bevordert namelijk de moedermelkproductie. Daarnaast werkt steranijs daarnaast ook libido verhogend voor zowel mannen als vrouwen.

Online verkoop

Steranijs wordt tegenwoordig online verkocht en tevens in de winkels. Hierdoor is het veelvuldig verkrijgbaar voor alle huishoudens.