Over de opleiding Management assistent

Bij de opleiding Management assistent word je opgeleid tot een dienstverlenende professional die een belangrijke rol in een organisatie vervult. Je bent de steun en toeverlaat van de manager of leidinggevende van een onderneming of stichting. Jij regelt van alles en nog wat voor hem/haar: van agendabeheer tot het regelen van vergaderingen en afspraken. Als Management assistent of directiesecretaresse vind je het een uitdaging om het werk van je leidinggevende zo goed mogelijk te faciliteren. Je houdt van regelen, organiseren en improviseren. Je vindt het fijn om servicegericht op te treden en een spin in het web van een organisatie te vormen. Je hebt een proactieve instelling en schiet niet in de stress als er iets onverwachts gebeurt: jij vindt overal een oplossing voor.

Wat leer je bij de opleiding Management assistent?
Een opleiding Management assistent heeft overlap met de opleiding Administratief Medewerker. In het eerste deel van de opleiding leer je de basisvaardigheden van een kantoorprofessional, zoals gesprekstechnieken, computervaardigheid, service verlenen aan klanten en relaties, en omgang met cijfers. Het gaat zowel om theorielessen als oefenen met diverse vaardigheden en administratieve handelingen. Om je te specialiseren tot Management assistent volg je een aanvullende module. Je leert dan professionele communicatie te voeren, zowel in het Engels als in het Nederlands. Ook leer je te plannen en te organiseren, van het boeken van een vliegreis tot het beleggen van een meeting.

Welke mogelijkheden heb je na de opleiding Management assistent?
Na afronding van deze opleiding heb je twee diploma’s: een diploma Administratief Medewerker en een diploma Management Assistent. Allebei zijn dit waardevolle certificaten waarmee je een uitstekende basis hebt om bij veel bedrijven en stichtingen aan de slag te kunnen gaan.