Machinaal graven? Regel eenvoudig en snel een Klic-melding!

Wist u dat u wettelijk verplicht bent een Klic-melding te doen als u machinaal gaat graven? Volgens de wet WION zijn zowel particulieren als bedrijven verplicht een Klic-melding te doen om graafschade en soms zelfs boetes te voorkomen. Eigenlijk is deze verplichting ook best logisch. Onder het grondoppervlak liggen namelijk tal van leidingen en kabels die u bij het graven natuurlijk niet wilt beschadigen. Met behulp van de Klic App kunt u eenvoudig en snel een Klic-melding aanvragen vanaf een smartphone, tablet of desktop. In eerste instantie is registratie niet nodig, maar indien u vaker Klic-meldingen doet is het aan te raden een account aan te maken omdat dit voordelen met zich meebrengt!

  

De voordelen van Klic App

Het voordeel van een Klic-melding aanvragen via de Klic App is dat de melding en de bijbehorende documentatie in de App bewaard worden. Dit biedt de mogelijkheid om op elk moment de juiste papieren bij de hand te hebben. Indien u toch liever een papieren uitdraai wenst van uw melding, kan dat met slechts een druk op de knop gerealiseerd worden. Daarnaast wordt een aanvraag via de Klic App in de meeste gevallen binnen een werkdag geleverd. Echter moet u er wel rekening mee houden dat de werkelijke levertijd afhangt van de aanlevering van de netbeheerder in uw omgeving.

 

Hoe werkt het?

In vier stappen vraagt u makkelijk en snel een Klic-melding aan in de App. De eerste stap omvat het markeren van het gebied waarin u wenst te graven. U kunt ervoor kiezen een postcode en huisnummer in te geven of gebruik te maken van RD-coördinaten. Indien u zich op de plek bevindt waar u wilt graven kunt u er ook voor kiezen gebruik te maken van de locatievoorziening in de App. Door uw locatie te delen worden de juiste coördinaten automatisch doorgestuurd.

De volgende stap is het bepalen van de werkzaamheden die u wenst uit te voeren in het geselecteerde gebied. U kunt minimaal 1 tot maximaal 6 werkzaamheden selecteren. Hierbij dient u een start- en einddatum in te geven. Vergeet hierbij niet dat een Klic-melding 20 werkdagen geldig is! Daarna dient u de NAW-gegevens en eventueel ook de bedrijfsnaam te verstrekken. U ontvangt de melding via de mail dus is het belangrijk dat deze klopt. Nadat alle gegevens correct zijn ingevuld volgt de betaling. U ontvangt de melding op korte termijn in uw mailbox.

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Geplaatst in: Bouw