Koffiebonen kopen

U kunt koffiebonen kopen in in verschillende soorten, smaken en sterktes.

Waar komen koffiebonen vandaan? Een snelle historie volgt. Koffie kent al een zeer lange geschiedenis. Hoe en wanneer het allemaal ontstaan is blijft wat vaag. Men zegt dat de koffie ontstaan is tussen 575 en 850. We kunnen wel stellen dat het ontstaan is in de havenstad Mokka en koffie en de koffiebonen meegenomen werden naar Arabië.

In eerste instantie werd koffie gebruikt voor godsdienstige plechtigheid of op medisch advies. Zo werd koffie gebruikt voor kwaaltjes als jicht tot nierstenen. Al snel werd koffie verspreid naar Egypte, Syrië, Perzië en Turkije. Uiteindelijk wist een Nederlander een plant te stelen en raakte hierdoor in aanraking met de koffieplant. Nadat de Amsterdamse burgemeester een koffieplant cadeau deed aan Lodewijk XIV werd de plant in Europa geïntroduceerd.

Soorten koffiebonen

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten koffiebonen te koop. Koffiebonen kopen? Lees dit dan goed door. De soort koffieboon bepaalt namelijk de smaak.

Arabica

Arabica koffiebonen kopen? Dat moet geen probleem zijn, de markt bestaat namelijk voor 70% uit Arabica bonen. Hierdoor is Arabica koffie de meest gedronken koffie ter wereld. De Arabica staat erom bekend minder cafeïne te bevatten dan andere koffiebonen. Over het algemeen maakt de koffieplankt cafeine aan om zichzelf te beschermen tegen parasieten en dieren. Maar doordat de plant op extreme hoogte groeit (zo’n 1500 meter) is dat in principe minder nodig. Hierdoor is de smaakstelling redelijk divers.

Robusta

Wilt u koffiebonen kopen met veel cafeïne dan is de Robusta geschikt. Deze koffieplant groeit lager dan Arabica en maakt daardoor veel meer cafeïne aan. Hierdoor wordt de plant ook ondervonden aan verschillende soorten weerstand. Vervolgens is het aan de plant om zichzelf daartegen te beschermen. Zoals besproken is cafeine hiervoor de oplossing. Robusta wordt vaak gebruikt wordt voor melkkoffie ’s.

Snel koffiebonen kopen

Gelukkig kunnen wij tegenwoordig snel en gemakkelijk koffiebonen kopen. Via het internet kunt u verschillende aanbieders vinden die de juiste koffie voor u heeft.