TOM zitting aan je broek gekregen? Zoek juridische bijstand

Ben je opgeroepen voor een TOM zitting? Neem dan contact op met een advocaat! Een TOM zitting is een afspraak met de Officier van Justitie waarbij je een door hem opgelegde straf accepteert. Als je dit doet, wordt de straf definitief. Dat kan flinke gevolgen hebben voor je. En dit terwijl jouw zaak nooit bekeken is door een neutrale rechter en je nooit een advocaat hebt gesproken. Leg je hier niet bij neer. Neem contact op met een TOM zitting advocaat die verstand heeft van het strafrecht. Hij kan je bijstaan tijdens je TOM zitting en tegen de straf in beroep gaan.

Wat is een TOM zitting?
Een TOM zitting (Transactie Officier van Justitie zitting) wil zeggen dat je opgeroepen wordt voor een afspraak bij de Officier van Justitie. Die zal je voorstellen om een bepaalde straf voor een strafbaar feit te accepteren, zonder tussenkomst van een rechter. Voor de Officier is dit handig en een goedkopere afhandeling dan het houden van een rechtszitting. Voor jou betekent het dat je een aantekening op je strafblad kan krijgen en een straf zoals een geldboete, rijontzegging of taakstraf. Allemaal zonder dat een onafhankelijke rechter hierover oordeelt.

Wat kan een advocaat voor mij doen bij een TOM zitting?
Als je een advocaat in de arm neemt, maak je een goede kans om een lagere straf te krijgen of vrijgesproken te worden. De advocaat kan onderhandelen met de Officier, jouw zaak bepleiten voor de rechter en jou juridisch ondersteunen tijdens de TOM zitting. Als de zaak voor een rechter komt, geeft die meestal sowieso een lichtere straf dan de Officier. Als je een strafbeschikking hebt gekregen, kan de advocaat hiertegen verzet instellen. Doe dit niet te laat: er is een beperkte termijn voordat de strafbeschikking definitief wordt. Zelfs als je al hebt getekend dat je akkoord gaat met een strafbeschikking kan een advocaat dit ongedaan maken! Onderneem vandaag dus nog actie en schakel hulp in