Je debiteurenbeheer uitbesteden aan een externe partij

De een is heel vaardig in het voeren van zijn eigen debiteurenadministratie en wil dit ook graag in eigen hand houden en de ander kiest voor debiteurenbeheer uitbesteden van het debiteurenbeheer. Het maakt niet uit voor welke vorm je kiest, als je debiteurenbeheer maar in orde is. En daar ontbreekt het wel eens aan, bij bijvoorbeeld ziekte of tijdens een vakantie. Na een intensief jaar ondernemen, wil je ook een keer vakantie. Daar heeft elk mens behoefte aan en de actieve ondernemer wellicht nog meer. Je hebt immers geen negen-tot-vijf baan als ondernemer en geeft soms meer dan goed voor je mentale gesteldheid is.

En wat als je ziek bent?

Niet alleen tijdens vakantieperioden wil je dat je debiteurenadministratie gewoon doorloopt. Ook als je een keer ziek bent, blijft het facturatieproces in werking als je het beheer hiervan aan deskundigen uitbesteedt. Zo blijven de betalingen voor reeds verleende diensten gewoon binnenkomen en hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je kunt de tijd dan goed gebruiken om goed uit te zieken en weer helemaal fit te worden. Als ondernemer is je gezondheid immers van essentieel belang voor het reilen en zeilen binnen je organisatie.

Ondersteuning binnen bedrijf

Om je gezondheid en helderheid te behouden, kan het daarom een goed idee zijn om bepaalde zaken die niet tot jouw kernkwaliteiten behoren, uit te besteden. Het voordeel is, dat je meer tijd over houdt voor die zaken van je bedrijf, waar je wel hartstikke goed in gedreven in bent. En je debiteuren blijven tevreden, omdat er tijdig en altijd op een professionele wijze met hen gecommuniceerd wordt. Dit levert dus aan beide kanten positieve resultaten op. Je klant is tevreden en zelf heb je weer alle tijd en nieuwe energie voor het runnen van je bedrijf. Misschien heb je nu eindelijk de tijd om uit te breiden of productinnovaties door te voeren.