Coachingsopleiding

Een coachingsopleiding kan voor u nuttig en prettig zijn wanneer u zichzelf verder wel ontwikkelen als coach. Tevens bent u, indien u slaagt, een gecertificeerde coach aangezien u van ons een post-hbo diploma ontvangt. Na het afronden van deze opleiding bent u breed inzetbaar in verschillende werkvelden. Tijdens deze opleiding zullen wij u ondervinden aan verschillende methodieken.

Waarom coachingsopleiding volgen?

De coachingsopleiding is een post-hbo opleiding waarin u zichzelf gaat ontwikkelen en een prachtig diploma kunt behalen. Dit doet u door lessen te volgen, zelfstudie, tussentijdse opdrachten en evaluaties en uiteindelijk een zelfreflectie te maken. Wilt u zich ontwikkelen tot coachingsprofessional dan raden wij u zeker aan deze opleiding te volgen.

Waar bestaat de opleiding uit?
Lesdagen: De opleiding bestaat uit 13 lesdagen waarin u intensief aan de slag gaat. U kunt dus binnen twee weken klaar zijn.

Zelfstudie: Er wordt verwacht dat u 6-8 uur in de 2 weken aan zelfstudie investeert met het oog op uzelf uit te dagen en te verbeteren. Hierdoor bent u beter voorbereid op de lesdagen.

Intervisiebijeenkomsten: Tijdens de opleiding zult u 4 intervisiebijeenkomsten moeten volgen. Na elke module zult u tijdens deze bijeenkomst uzelf met medestudenten reflecteren om zo een beter zelfbeeld te krijgen. Daarnaast richten jullie op het verder professionaliseren van uw eigen kunnen. Het delen van ervaringen, feedback en reflecties gaan u helpen bij de studie en voltooiing hiervan.

Logboek/POP: Tijdens de coachingsopleiding wordt verwacht dat u een logboek en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) bijhoudt.

Reflectie: Een reflectie gaat u helpen bij het verder professionaliseren van uzelf en medestudenten.

Coachgesprek: Tijdens de opleiding zult u gebruik maken van een coach en met de coach in gesprek gaan om uw voortgang te bespreken.

Video Feedback: U zult gebruik maken van video feedback.

Coachen in de praktijk: De afsluiting van uw opleiding is het trainen van uw coachee door middel van een intake gesprek en drie coachgesprekken.

Succesvol afronden

Als u bovenstaande items goed doorkomt zult u zichzelf hebben ontwikkelt als coach en heeft u de coachingsopleiding volledig afgerond. U kunt zich nu met andere professionals kunnen meten.